Anders de beste

Zondag 30 augustus 2020
de zevende van negen

Thuis in Anshan

Lieve Sigrid,

Voor het eerst was ik echt onder de indruk. Je ging staan voor wie je bent en vertelde wat je vindt. Beheerst kalm en toch ferm gaf je jouw visie hoe we als D66 verder moeten, welke koers wij Nederland willen laten varen.

Sowieso vond ik je de hele avond al veel losser, veel meer naturel dan in Breda of Nijmegen. Toen had ik vaak het idee dat je keurig vantevoren van buiten geleerde zinnen aan het opzeggen was. Mooie zinnen, hoor, daar niet van, maar gisteren klonk het allemaal wat meer gemeend, oprechter. Minder gemaakt, warmer.

Mijn stem had je al, maar dat was omdat ik niet op mezelf stemmen wil en ook niet zo laf wil zijn helemaal niet te stemmen.

Het zou mooi zijn als alle 25.000 leden de moeite nemen te gaan stemmen, ook al zou niet één lid de stem aan mij gunnen. Ook al stemt iemand blank. Voor een democratische partij zou alleen al een opkomst van 100% een fantastisch resultaat zijn. Bij ons heeft ieder lid het voorrecht voor vol mee te mogen beslissen.

Net zoals onze inzet voor 17 maart moet zijn zoveel mogelijk van de 12 miljoen kiezers in ons land te motiveren te gaan stemmen. Zelfs als dat niet op ons is. Zelfs als het een blanco stem is. Omdat het een voorrecht is in een vrije democratie te leven.

Na gisteravond ben ik ook blij je mijn stem te hebben gegund. Je moet altijd proberen dingen te zeggen zoals ze zijn, en van ons twee was en ben jij overduidelijk de beste. Soms is anders beter dan het beste. Nu is niet soms.

Lieve groet, tonnie.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zes − 6 =