Een ongebruikelijk voorstel

Maandag 31 augustus 2020
de achtste van negen

Thuis in Anshan

Lieve Sigrid,

Hoe lang kun je in je eentje met twee dansen?
Hoe gebruikelijk zijn onze gewoontes?
Hoe gewoon zijn onze dromen?

Tot nu toe kostte het me weinig moeite in mijn eentje de woorden te dansen die ik te vertellen heb. Maar nu kan ik het even niet alleen meer. Heb jou nodig.

Nog twee dagen kunnen D66-leden hun stem uitbrengen op een van ons twee of op ons allebei. Het zou mooi zijn als alle leden dat ook daadwerkelijk doen. En misschien kunnen wij daaraan bijdragen.

Als wij nou eens gezamenlijk de leden oproepen toch vooral de moeite nemen te gaan stemmen?

Alleen kan ik niet een open brief naar alle leden laten gaan. Terecht zal de Landelijke Verkiezingscommissie daar bezwaar tegen maken. En het zou ook een beetje een malle figuur zijn.

Samen is het voor de LVC al wat gemakkelijker eraan mee te werken. En naar de leden oogt het niet zo mal meer.

Ongebruikelijk? Zeker.

Maar hoe gebruikelijk is een D66-premier? En zoals ik me inzet voor andere politiek, zo maak jij je sterk voor ander leiderschap. Dan is ‘gebruikelijk’ niet echt een sterk argument, vind je wel?

Sowieso is voor een partij die claimt dingen in ons land te willen veranderen ‘gebruikelijk’ niet een voordehandliggend argument.

Buiten de box dromen is niet zo’n kunst; dromen zijn immers van zichzelf irreëel. Buiten vaste kaders denken stelt ook al niet zoveel voor, al is hardop buiten geaccepteerde kaders denken soms best lastig. Buiten gebaande paden doen echter is pas echt moeilijk, maar is ook waar het in de werkelijkheid op aankomt.

Dromen doet iedereen, (hardop) denken de meeste mensen ook, durven doen daarentegen slechts weinigen.

Naar 17 maart toe gaat het er niet alleen om kiezers enthousiast te krijgen voor onze idealen, het gaat er ook om mensen te motiveren te gaan stemmen. Dat komt op de laatste dag vóór en de dag van de verkiezing zelf aan.

Als het ons nu lukt bijna alle D66’ers te inspireren te gaan stemmen wordt het gemakkelijker straks kiezers te enthousiasmeren naar het stemlokaal te gaan.

Een tekst voor een gezamenlijke open brief aan alle leden met de oproep te gaan stemmen heb ik ook al.

Lieve leden,

Een volle dag plus een beetje heeft u nog. Morgen 14.00 uur sluit de stemming waarin u kunt beslissen wie van ons twee onze lijsttrekker wordt bij de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart volgend jaar.

Ga stemmen.

Gun één van ons uw stem, desnoods ons allebei in uw favoriete volgorde, of als u geen keuze maken kunt of wilt, stem dan blank, dat kan ook. Maar neem de moeite als lid van onze mooie partij mee te beslissen over onze toekomst.

Kom stemmen.

Vriendelijke groet, Sigrid en ton.

Afijn. Kijk maar of je er iets mee kunt.

Lieve groet, ton.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × een =